top of page
Buscar
  • Foto del escritorRafa Balagué

Mourramoundo 2018 Ilonso.

La morra és un joc que uneix persones … En els últims anys i gràcies a les noves tecnologies, s’ha creat una dinàmica associativa, d’identitat i cultural al voltant d’aquest joc mil·lenari.

Ha sorgit així un esdeveniment de talla internacional: MourraMoundo, trobada internacional dels jugadors del Mediterrani de morra. sempre organitzat a Urzulei (Sardenya) va prendre una nova dimensió el 2014 amb la creació del nom i una reunió més àmplia i oficial.   Delegacions presents: Aragó Catalunya Comtat de Niça Còrsega Croàcia Friuli alts Alps Ligúria Piedmont Sardenya Savoia Eslovènia Trentino Vall d’Aosta.

 El Mourramoundo son tres dies de: conferències, exposicions, concursos, festes i amistat compartida.

A Ilonse (Alpes-Maritimes), Festivous és el festival de la veu i ressona estranyament als passadissos … Es van cridar xifres en occità. No és un argument, és un joc. I no només qualsevol.

Pascal Colletta, organitzador del 16é Mourra Moundo: És un dels jocs més simples del món: només cal donar el total d’ambdues mans. Si he rodat 3 i heu de rodar 2 heu de dir 5. Però heu d’anticipar-lo. És com un joc d’atzar però no ho és! És un joc d’intuïció … Procedents de vint regions o països del sud d’Europa, des de Croàcia fins a Friuli, Valle d’Aosta, Sardenya o Catalunya, hi ha més d’un centenar per participar a Mourra Moundo, el campionat mundial de Mourra.

Fabrizio Vella, president de l’associació Murra Sarda: Com l’ànima d’un jugador surt l’ànima d’un poble. Podem veure que cada persona té una morra diferent, més teatral o musical. Tots aquests aspectes són fascinants. Aquest popular joc, molt antic, ha trobat rastres als faraons d’Egipte, ha estat un autèntic augment durant vint anys

INFORME Ariane Masséglia, Benoit Loth, Beatrice Mariani:

1 visualización0 comentarios
bottom of page