top of page
Buscar
  • Foto del escritorRafa Balagué

II Trobada de jocs tradicionals catalans Reus 2017




La presentació oficial de la Federació Catalana de Joc Tradicional, impulsada per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, esdevindrà l’acte central de la 2a Trobada de Jocs Tradicionals Catalans que tindrà lloc a Reus, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana. El programa d’actes portarà a la ciutat diferents activitats entre les quals cal destacar els jocs a les places, que tindran com a escenari les places de les Peixateries velles, del Mercadal, del Castell i de la Farinera.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caellas, ha catalogat aquesta trobada com una bona oportunitat per a la “recuperació de costums, tradicions i història”. A més, Caelles també ha destacat que aquesta activitat encaixa perfectament amb els objectius de la Capital de la Cultura Catalana. Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs, ha assegurat que davant la proposta de presentar la Federació Catalana de Joc Tradicional, des de la Generalitat no podien dir res més que “gràcies i endavant”.

La trobada començarà amb la jornada de dissabte, 25 de març, amb un col·loqui sobre el ‘Joc popular i tradicional i la seva relació amb altres manifestacions culturals’, a càrrec del divulgador cultural i representant de l’Associació Joan Amades, Amadeu Carbó, i l’etnòleg i representant de l’Associació Carrutxa, Salvador Palomar, a dos quarts d’11 del matí, al centre d’art Cal Massó.

Tot seguit, tindrà lloc la presentació oficial de la Federació Catalana de Joc Tradicional, a dos quarts d’1 del migdia. A partir de les 5 de la tarda, es realitzaran activitats d’exhibició de jocs tradicionals amb diferents entitats a les places esmentades de la ciutat. Per últim, cal destacar el Campionat de la Tirada Intercomarcal de Bitlles/Birles, el diumenge, 26 de març, a dos quarts de 10 del matí, al Parc del Santuari de Misericòrdia.

El programa d’activitats està promogut per la Coordinadora Intercomarcal de Bitlles/Birles, el Ball de Diable de Reus i els Bitllers de Reus, amb la col·laboració de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 i el Departament de Cultura. Es pot consultar al complet al web de l’ajuntament.

dsc_0269_1
1 visualización0 comentarios
bottom of page