top of page
Buscar
  • Foto del escritorRafa Balagué

Quina Morra! el joc d´estratègia per als nous pirates.

Presentació del nou títol de la Col·lecció l’Ermità sobre el tradicional joc de la morra

Tarjeto Morra copia


No sabeu què és la morra? Doncs… https://www.youtube.com/watch?v=LeVDroSXXAc

Acaba de sortir a la venda Quina morra! El joc d’estratègia per als nous pirates, el cinquè títol de la Col·lecció l’Ermità, un llibre que ens descobreix la morra, un joc d’estratègia que es juga amb les mans i que consisteix en endevinar el número que sumen els dits mostrats per dos adversaris. Un joc mil.lenari, que va viatjar per tot el Mediterrani i que a Catalunya va arrelar amb força a les Terres de l’Ebre i a poblacions com Sant Carles de la Ràpita. Allà ha revifat gràcies a l’associació Morràpita, que és la impulsora d’aquest llibre.

Amb pròleg del reconegut folklorista Amadeu CarbóQuina Morra! explica, de la mà de Rafa Balagué (membre de Morràpita), els orígens del joc, la seva història i la recuperació actual. I també ens dóna totes les claus per jugar-hi. A més a més, a través de cinc relats plens d’imaginació del jove escriptor rapitenc David G. Caballero, el lector podrà reviure on, qui i com es jugava a la morra en diferents èpoques del passat.

Tots els textos del llibre estan acompanyats per suggeridors dibuixos de l’il·lustrador Ferroaixí com per imatges històriques i descriptives que ens ajudaran a entendre millor com es juga a aquest joc, senzill i apassionant.

Acte de presentació

La presentació pública del llibre tindrà lloc el proper divendres 16 de març a la tarda a Sant Carles de la Ràpita i comptarà amb dues activitats:

  1. 18.30 h a la Plaça de l’Església Nova.: exhibició del joc de la morra a càrrec de membres de l’associació Morràpita.

  2. 19.30h a l’Església Nova (c/ Sant Isidre, 128): presentació del llibre.

La presentació comptarà amb l’assistència de l’alcalde de la Ràpita, Sr. Josep Caparrós i Garcia i del president de l’associació Morràpita, Sr. Dani Portero Cabrera. L’acte serà conduït per Amadeu Carbó i comptarà amb les intervencions de:

  1. Sr. Ferran Bladé Pujol, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre de la Generalitat de Catalunya.

  2. Sr. Rafa Balagué Baila, autor del llibre i membre de Morràpita.

  3. Sr. Norbert Tomàs Bilbeny, director d’Edicions Morera.

L’entrada és lliure.

0 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page